Dobrodošli v
Dobrodošli v "terme" Suhadol! Foto: Televizija Slovenija

Čeprav Gorjanci nimajo morja, se vseeno lahko kopajo po mili volji. Tam so si vaščani ustvarili bazen kar iz bal sena. "Veliko dela je pri nas na kmetijah in potem smo se vaščani nekako zmenili, da nekaj naredimo, da se enkrat mi sprostimo," je o odločitvi, da se ustvari bazen, povedal Simon Medle.

Dvaintrideset 700-kilogramskih bal so na travniku sestavili v krog, pokrili s folijo, kupili črpalko za čistilno napravo in nastal je bazen, napolnjen s 100 kubičnimi metri vode iz vaškega vodnjaka, ki jo sproti čisti čistilni sistem. "Marsikdo ne bo imel možnost iti na morje. Zato smo se odločili, ker imamo material, bale in parcelo. Vas je složna, spravili smo vse na kup in uspelo je," je še dodal Janez Škrbec.

Vaški bazen, v katerem uživajo predvsem otroci, so v šali preimenovali v terme: "Ta je boljši, kakor pa tam v toplicah, kjer je zaprt prostor, tukaj si pa na zraku, na svobodi," je priznala Neža, ena izmed obiskovalk bazena. "Ta voda je topla, od 90 cm do meter visoka, za kopanje zelo prijetna, tako da kdor ne pride, ne ve, kako je luštno tukaj," je o "termah" povedal Jože.

Osvežitev pod Gorjanci je brezplačna, dobrodošel pa je kakšen prostovoljni denarni prispevek obiskovalcev.

Bazen bo obratoval do zadnjega avgustovskega konca tedna. Kot slogan gorjanskih "term" pa lahko služi vzklik: "V Podgurje, na murje!"

Pod Gorjanci imajo bazen iz bal sena