Berlusconi ni skoparil z najrazličnejšimi darili za svoje izbranke. Foto: EPA
Berlusconi ni skoparil z najrazličnejšimi darili za svoje izbranke. Foto: EPA

Medtem ko Italija vedno bolj tone v gospodarsko krizo in se spopada z novimi varčevalnimi ukrepi, to očitno ne velja za prvega moža države. Po poročanju britanskega Telegrapha je 74-letnik porabil približno tri milijone evrov v gotovini za darila svojim ženskim občudovalkam. Hkrati pa je porabil dodatnih 337.000 evrov za nakit.

Eno izmed najvišjih izplačil je prejela nekdanja televizijska voditeljica Virginia Sanjust (150.000 evrov). 135.000 evrov je prejela ruska manekenka Raisa Skorkina, medtem ko je nekdanja mis Litve Rasa Kulyte prejela 220.000 evrov.

Razkritja so prišla na dan po tem, ko je skupaj s preostalimi evropskimi voditelji predstavil ostre ukrepe, ki bi omejili nadaljnje poglabljanje gospodarske krize. A ni zapravljal samo za dekleta. Kot so pokazali dokumenti, ki jih hrani časopis La Repubblica, je Berlusconi med januarjem 2007 in junijem 2008 izplačal kar 17 milijonov evrov svojim prijateljem in partnerjem, med drugim tudi političnim zaveznikom, svojemu osebju in bratu Paolu.