17-letna Maročanka naj bi bila eno izmed (številnih) Berlusconijevih deklet. Foto: EPA
17-letna Maročanka naj bi bila eno izmed (številnih) Berlusconijevih deklet. Foto: EPA

Znano je, da na italijanskega premierja Berlusconija letijo številne obtožbe zaradi domnevnih zvez s prostitutkami. Ker je verjetno v govoricah vsaj nekaj resnice, so vznemirjeni tudi njegovi politični kolegi.

"Premierju Berlusconiju sem osebno svetoval, naj se raje posveti zbiranju znamk in preučevanju zgodovine pošte - to je namreč manj nevarno kot druge oblike zbirateljstva," je tako v sredo dejal Carlo Giovanardi, državni podsekretar v italijanski vladi in goreč katoličan. Ob tem je dodal še, da Berlusconi njegovega nasveta verjetno ne bo upošteval.

Giovanardi premierja sicer še naprej podpira
Giovanardi je zatrdil, da bo še naprej podpiral Berlusconija v boju proti "groznim stvarem", ki jih je proti njemu sprožilo tožilstvo, vključno s prisluškovanjem in drugimi metodami zbiranja dokazov.

Milansko tožilstvo je pred dnevi v okviru preiskave o prostituciji v Berlusconijevih vilah parlamentu izročilo dokumentacijo z domnevnimi dokazi, da je Berlusconi finančno podpiral in spal z "velikim številom" prostitutk, med njimi tudi s 17-letno Maročanko z umetniškim imenom Ruby.

Berlusconi: Nikoli nisem plačal za seks
Berlusconi vse obtožbe zavrača. V nedeljo je v televizijskem pogovoru zatrdil, da še nikdar ni kakšni ženski plačal za seks, saj "bi bilo to zanj ponižujoče". Prav tako je zagotovil, da v njegovi vili niso potekale razuzdane zabave, kot poročajo italijanski mediji. Dejal je tudi, da je že vse od ločitve v resni zvezi z žensko, vendar pa njenega imena ni razkril.