Danska zasedba A Friend in London prihaja na oder Misije Evrovizije. Foto: EPA
Danska zasedba A Friend in London prihaja na oder Misije Evrovizije. Foto: EPA
Sodniki Misije Evrovizije
O usodi kandidatov ne bodo odločali samo sodniki, temveč tudi gledalci s telefonskim glasovanjem. Ti bodo v prvih šestih oddajah določili dva, dva po svojem okusu pa bodo dodali še sodniki, ki bodo v oddajah komentirali vsak nastop kandidata. Foto: RTV Slovenija

Do konca leta bodo ustvarjalci šova ob nedeljskih večerih, ob 20. uri, iskali zmagovalca za sodelovanje na izboru za Pesem Evrovizije 2012 v Azerbajdžanu. Pesem, ki nas bo zastopala v Bakuju, pa bodo - kot do zdaj - izbirali in izbrali na zadnji postaji Misije Evrovizije, na izboru EMA 2012, zatrjujejo v razvedrilnem programu.

Spremljajte Misijo Evrovizijo na Facebooku ...


... ali Twitterju!

V prvo oddajo v goste prihaja danska skupina A Friend in London. Štiričlanska zasedba, ki jo sestavljajo Tim, Ash, Ben in Sebastian, je na letošnji Pesmi Evrovizije v Düsseldorfu navdušila s skladbo New Tomorrow in osvojila peto mesto med 43 državami.

Oddajo bo vodil igralec in imitator Klemen Slakonja, pri vodenju pa mu bo pomagala naša letošnja evrovizijska predstavnica Maja Keuc. V oddaji bodo kot sodniki nastopajoče ocenjevali Darja Švajger, Tina Marinšek, Jonas Žnidaršič in Raay. Gledalci pa bodo poleg glasovanja lahko sodelovali v studiu tudi kot občinstvo.

Kdo so kandidati? Odgovor bo znan kmalu.
Kot smo že poročali, bo med 350 prijavljenimi v oddaji sodelovalo 32 kandidatov, ki so se prebili skozi dva kroga avdicij. Sodniki v boj za zmago pošiljajo tri vokalne skupine, en duet, enajst pevcev in sedemnajst pevk. Med njimi je tudi nekaj prepoznavnih obrazov, razkrivajo v razvedrilnem programu, a hkrati dodajajo, da bodo vsi kandidati do nastopa v oddaji ostali skrivnost.

V prvih štirih oddajah bomo spoznali vseh 32 kandidatov (v vsaki po osem), le polovici pa se bo uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje. O njih ne bodo odločali samo sodniki, temveč tudi gledalci s telefonskim glasovanjem. Ti bodo v prvih šestih oddajah določili dva, dva po svojem okusu pa bodo dodali še sodniki, ki bodo v oddajah komentirali vsak nastop kandidata.