Majo lahko nadomestiš prav ti! Foto: Žiga Culiberg
Majo lahko nadomestiš prav ti! Foto: Žiga Culiberg
Misija Evrovizija
Oddajo bo vodil igralec in imitator Klemen Slakonja. Pri njej pa bo sodelovala tudi letošnja zmagovalka na Emi in predstavnica Slovenije na Evroviziji Maja Keuc. Foto: Žiga Culiberg

Prijavnice na oddajo, v kateri bodo od jeseni do konca leta iskali potnika ali potnico oziroma potnike na Evrovizijo 2012 v Azerbajdžanu, ne prihajajo le iz Slovenije, marveč tudi iz tujine.

Toda kdo se lahko pravzaprav prijavi na oddajo? Kot pojasnjujejo v razvedrilnem programu, je kriterijev več.

V Misiji Evrovizija lahko nastopi kateri koli državljan z območja Evropske unije, ki ima državljanstvo ene izmed držav članic Evropske unije in/ali dovoljenje za delo v Sloveniji. Predvsem pa ne sme biti mlajši od 16 let (izjemoma lahko nastopi, če bo do 22. 5. 2012 dosegel starostno omejitev, ki jo je postavil EBU, tj. 16 let).

Prijavljeni ne sme imeti sklenjene nobene pogodbe, zastopnika, niti ne sme imeti podpisane pogodbe z nobeno založbo. Lahko pa ima lastne skladbe - domače ali tuje.

Več informacij o sami oddaji in prijavnico najdete na
spletni strani Misija Evrovizija!


Na kratko pa:
1. Misija so PREDIZBORI, ki bodo potekali konec poletja v petih krajih po Sloveniji - Celju, Mariboru, Kopru, Kranju, Ljubljani.


2. Misija je AVDICIJA, ki bo tudi uradni začetek šova Misija Evrovizija!


3. Misija je IZBOR ZMAGOVALCA v več krogih na izpadanje s kombinacijo ocen sodnikov in telefonskega glasovanja.
- Prijavnica na misijo
- Odgovori na pogosta vprašanja

Odgovorni za projekt vabijo na predizbore vse, a poudarjajo, da je za napredovanje na avdicijo potrebno več faktorjev. "Če imajo odličen glas, karizmo, znajo peti, so pogumni, drzni, bi radi nekoč zmagali in stali na velikem odru ter so dovolj samokritični, da vedo, da to ni enostavna vloga, vsi tisti, ki ustrezajo tem kriterijem, so toplo vabljeni," poudarjajo snovalci projekta.

Spremljajte Misijo Evrovizijo na Facebooku ...


... ali Twitterju!

Med vsemi, ki se bodo prijavili na poletne predizbore, bodo izbrali najprimernejše za sodelovanje v šovu Misija Evrovizija in tisti bodo nastopili na avdiciji pred sodniki.