Foto: Reuters
Foto: Reuters

Z zaročencem Bojem Tengbergom sta namreč skok v zakonski jarem načrtovala v soboto 18. julija, a je predsednik Evropskega sveta Charles Michel prav za 17. in 18. julij sklical vrh voditeljev držav članic EU-ja, na katerem bodo razpravljali o svežnju za okrevanje Evrope po pandemiji.

Gre za prvi resen poskus dogovora glede svežnja za obnovo Evrope po pandemiji.

Ta vključuje prilagoditev prihodnjega večletnega proračuna unije v vrednosti 1100 milijard evrov in nov načrt za okrevanje v vrednosti 750 milijard evrov, od katerih naj bi šlo 500 milijard za nepovratna sredstva, 250 milijard pa za posojila.

Interesi države na prvem mestu

Danska skupaj z Nizozemsko, Avstrijo, Švedsko spada v četverico t. i. varčnih držav, ki želijo omejiti porabo in ki vztrajajo pri tem, da se pomaga s posojili, ne z nepovratnimi sredstvi.

"Škoda. A moram skrbeti za svoje delo in interese Danske. Tako da morava znova spremeniti načrte," je pojasnila Frederiksonova.

Socialna demokratka se je sicer želela poročiti že lansko poletje, a je par prestavil poroko zaradi splošnih volitev v državi, po katerih je 42-letna političarka postala predsednica vlade.

"Izmed vseh stvari je ljubezen največja. In kmalu se nama bo uspelo poročiti. Veselim se reči 'da' Boju (ki je k sreči zelo potrpežljiv)," je še zapisala.

Frederiksenova je bila za premierko potrjena lani, s tem pa postala najmlajša premierka v zgodovini Danske.