Zmagovalni vrtec na natečaju Vrtec se predstavi bodo obiskali Ribič Pepe, slon Bansi in psiček Izi. Foto: MMC RTV SLO
Zmagovalni vrtec na natečaju Vrtec se predstavi bodo obiskali Ribič Pepe, slon Bansi in psiček Izi. Foto: MMC RTV SLO

Natečaj Vrtec se predstavi, ki sta ga razpisala MMC in TV-oddaja Mulčki na Televiziji Slovenija, se v teh dneh končuje. Nanj so do danes prijavili 52 predstavitev, nekaj pa jih še pričakujemo do konca natečaja.

Kje si je mogoče ogledati predstavitve?
Na Bansijevi spletni strani ste vabljeni k ogledu vseh predstavitev posameznih vrtcev. Predstavitve so si med seboj zelo različne - nekateri vrtci so se odločili za predstavitev s pomočjo fotografij, risbic, opisa tematskih dogodkov ali dejavnosti, ki so potekale v vrtcu, nekateri pa so se na natečaj prijavili s poslanim videoposnetkom.

Glasovanje za najboljši videoposnetek bo potekalo do 22. 5. 2010
Vsi predstavitveni videoposnetki posameznih vrtcev so zbrani v rubriki natečaj Vrtec na Mojem spletu. Vse uporabnike vabimo k njihovemu ogledu in tudi glasovanju, ki poteka do 22. 5. 2010. S klikom na zvezdico pod določenim videoposnetkom bo namreč izbran najboljši videoposnetek natečaja po mnenju uporabnikov. Praktično nagrado za tovrsten izbran najboljši videoposnetek bo zmagovalnemu vrtcu podelila TV-oddaja Mulčki.

Nagrada za najboljšo predstavitev po mnenju strokovne komisije
Kot je zapisano v uradnem razpisu natečaja, bo vrtec z najboljšo predstavitvijo po mnenju strokovne komisije prejel nagrado v obliki nastopa Ribiča Pepeta s posebnimi gosti. Nagrado podeljuje Evropski parlament, Informacijska pisarna za Slovenijo. V zmagovalnem vrtcu, kjer bo nastop Ribiča Pepeta, bodo otroci lahko spoznali tudi slona Bansija in psička Izija, ki nastopa v oddaji Mulčki.

Vsi vrtci, sodelujoči na natečaju, bodo prejeli tudi posebno darilo (presenečenje), ki ga poklanja Evropski parlament, pisarna za Slovenijo.