Olivia s svojo znamenito opravo. Foto: EPA
Olivia s svojo znamenito opravo. Foto: EPA

Olivia Newton-John je jakno in hlače prodala na dobrodelni dražbi za svojo fundacijo za boj proti raku. Anonimni milijarder, ki je za jakno na dražbi odštel več kot 240 tisoč dolarjev, je legendarni oblačili vrnil igralki. "Ni prav, da se zaradi njihovega bahanja na njih v nekem klubu nabira prah," je ob predaji jakne povedal dobrotnik.

Olivia Newton-John med snemanjem Briljantine. Foto: AP
Olivia Newton-John med snemanjem Briljantine. Foto: AP

Na dražbi hiše Julien's Auctions so novembra ponudili več kot 500 predmetov omenjene igralke, med katerimi je bila tudi oprava, ki jo je nosila v slovitem glasbenem filmu Briljantina iz leta 1978, v katerem je nastopila ob boku Johna Travolte. Na dražbi so zbrali 2,5 milijona dolarjev.

Borka proti raku

Olivia se sicer že skoraj trideset let bori proti raku dojk. Prvič je zbolela leta 1993, a je bolezen takrat in ob njeni ponovni pojavitvi leta 2013 uspešno premagala. Na začetku letošnjega leta je naznanila, da se je bolezen znova pojavila.

"Možnost, da premagate raka dojk, je tisočkrat večja, kot da se kot strela z jasnega pojavi dobrotnik, ki ti vrne dragocen predmet," je ob vrnitvi dragocene jakne dejala hvaležna igralka. Na dražbi zbrana sredstva, bo namenila centru za zdravljenje obolelih za rakom Olivia Newton-John Cancer Wellness and Research Centre, ki stoji v Avstraliji.