Pivo že ponujajo v nekaterih mehiških lokalih. Foto: Reuters
Pivo že ponujajo v nekaterih mehiških lokalih. Foto: Reuters

Podjetje Alejandrine Guzman je že pred časom registriralo blagovno znamko El Chapo 701, ki ponuja več stvari, povezanih z zloglasnim mehiškim prekupčevalcem mamil. Tudi ona že prodaja oblačila s podobo očeta, zdaj pa je predstavila še pivo. "Gre za pivo za poznavalce, vsebuje štiri odstotke alkohola. Želim si, da bi ga točili v najboljših pivnicah," je dejala Alejandrina.

Znamka El Chapo 701 se nanaša na podatek iz leta 2009, ko je ameriška revija Forbes Mehičana uvrstila na 701. mesto najpremožnejših ljudi na svetu. Takrat je bilo njegovo premoženje ocenjeno na milijardo ameriških dolarjev.

El Chapo je vrsto let slovel kot mamilarski kralj, kar dvakrat mu je uspelo pobegniti iz mehiških zaporov. A lani so mu v ZDA le sodili in ga zaradi prekupčevanja obsodili na dosmrtni zapor. Dneve tako zdaj preživlja v strogo varovanem zaporu v Florenceu v Koloradu.

Koliko ima 62-letni nekdanji vodja mamilarskega kartela Sinaloa otrok, ni potrjeno. Poročen je bil štirikrat, imel pa naj bi okoli deset otrok. Nazadnje se je leta 2007 poročil s takrat 18-letno misico Emmo Coronel, ki je bila hči ene izmed njegovih takratnih pomočnic. Leta 2011 sta dobila dvojčici. Tudi Coronelova skuša zaslužiti z moževo slavo, saj namerava oblikovati novo modno linijo oblačil z njegovim imenom.