Tetoviranja cele noge se bodo štirje tetoverji lotili danes. Foto: BoBo
Tetoviranja cele noge se bodo štirje tetoverji lotili danes. Foto: BoBo

Posebnost letošnje slovenske konvencije je, da se bodo kar štirje priznani slovenski tetovatorji lotili tetoviranja ene osebe. Do zdaj je bilo to mogoče videti zgolj na mednarodni konvenciji v Londonu, kjer jih je skupaj ustvarjalo šest, in v Milanu, kjer sta dva tetovatorja hkrati delala tetovažo čez cel hrbet.

Za podoben podvig, kjer bodo tetovirali celotno nogo, so se odločili štirje slovenski tetovatorji, ki "slavijo po svojih zanimivih, a različnih tehnikah."

"Za ta izziv smo se odločili, ker želimo narediti nekaj novega in drugačnega tudi v Sloveniji. Želimo sodelovati ter se spopasti z novim izzivom. Izziv je, kako bomo sodelovali in kako nam bo uspelo različne sloge tetovaž povezati v celoto. Čas je, da se lotimo nečesa novega, pokazati želimo, kako znamo tetovatorji stopiti skupaj in narediti nekaj izjemnega," so pojasnili svojo odločitev o skupni tetovaži.

Konvencije so se udeležili tetovatorji iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Norveške, Italije, Madžarske, ZDA, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Francije, Danske, Švice in Nemčije. Danes bo na konvenciji potekalo tudi tekmovanje za najboljšega tetovatorja konvencije.

Drugi dan je dogajanje popestril tudi finalni izbor pin-up kraljice, kjer slavila Ivančica Sišak, ki je nasledila Saro Jagodič.

Več utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.