Laura Palmer (Sheryl Lee) pred 'svojim' domom. Serijo so snemali v več mestih v zvezni državi Washington na zahodu ZDA. Foto: Youtube
Laura Palmer (Sheryl Lee) pred 'svojim' domom. Serijo so snemali v več mestih v zvezni državi Washington na zahodu ZDA. Foto: Youtube

Hiša je služila kot kulisa tako za serijo, ki so jo snemali v letih 1990 in 1991, kot tudi za film Twin Peaks: Ogenj hodi z menoj, ki ga je David Lynch posnel leta 1992. Režiser je vse prizore doma Palmerjevih posnel v hiši v Everettu - samo en prizor vrta z jablano je bil posnet pred drugo hišo v mestu Monroe.

In skoraj četrt stoletja pozneje se očarljiva bela hiša in njeni prostori niso kaj dosti spremenili - celo gugalnik, na katerem se je gugala nesrečna kraljica srednješolskega plesa, še vedno stoji v "njeni" spalnici.

Nepremičninska agencija, ki hišo prodaja, pa njene povezave s Twin Peaksom sploh ne omenja. Morda zato, ker ne želijo, da bi privabili morilca Boba, hudomušno ugiba spletna stran Welcome to Twin Peaks, ki je novico objavila.

Razumna cena za delček popzgodovine
"Očarljiv dom iz 30. let prejšnjega stoletja v središču historičnega Rucker Hilla. Hiša ima leseni pod, zidne ornamente, prostorne sobe in brezčasen karakter. Veličastni vhod vodi v polkrožno dnevno sobo, ki jo greje naravna svetloba. Štiri spalnice v prvem nadstropju obdajajo odprto stopnišče, dve spalnici pa imata dostop do steklene terase. V kleti je dovolj prostora za rekreacijsko sobo in kabinet. Garaža za dva avtomobila. V bližini parka Rucker Hill. Dom, ki ga morate videti!" je zapisano v oglasu.

Cena te pravljične družinske hiše s popkulturno vrednostjo je povsem razumnih 549.950 dolarjev (400.000 evrov). Spletna stran Welcome to Twin Peaks je ob tem zapisala pobožno željo, da upa, da hišo kupi kak goreč oboževalec Twin Peaksa, ki bi eno izmed sob preuredil v muzej, klet pa v tisto zloveščo Rdečo sobo.

Oboževalci serije sicer že težko čakajo na 29. julij, ko izide posebna Blu Ray DVD-izdaja Twin Peaksa, vključno s še nikdar videnimi prizori in intervjuji, ki jih je s protagonisti Lynch opravil letos.