Nad odkritjem v robčku je bil fantek presenečen. Foto: Reuters
Nad odkritjem v robčku je bil fantek presenečen. Foto: Reuters

Samir Anwar si je pred dvema letoma med igro s kockami danskega proizvajalca Lego v nos vtaknil roko ene izmed figuric. Njegov oče Mudassir Anwar je s svetilko posvetil v nos, vendar plastične ročice ni našel. Zdravnik jim je takrat rekel, da bo roka verjetno sama našla pot iz dečkovega telesa, poroča britanski BBC.

Od obiska zdravnika se družina z morebitnim tujkom v fantkovem nosu ni več obremenjevala, on pa je bil prepričan, da je delček legokocke še vedno tam, njegov oče je priznal: "Ves čas je govoril: 'Ne, nekaj je v mojem nosu.'" Člani družine sedemletniku namreč niso verjeli. Mislili so, da je majhna plastična roka že zapustila njegovo telo.

Po dveh letih nos končno prazen

Samirja je, medtem ko je jedel kolač, posut s sladkorjem v prahu, začelo žgečkati v nosu. Ker ga je to motilo, so mu rekli, naj si ga obriše. Potem pa je v svojem robčku zagledal že dolgo pogrešano telesno okončino figurice. "Bili smo šokirani, njegove oči so bile široko odprte in rekel je, našel sem legico, govoril sem vam, da je bila tam, ampak ste govorili, da je ni," je še povedal oče.

Samir je potem znova obiskal zdravnika, ki pa je zagotovil, da je njegov nos zagotovo prazen. Deček, ki ga je najdba izjemno presenetila in tudi rahlo prestrašila, je zagotovil, da ima legokocke še vedno rad. Prav tako ga je razveselil nedotaknjen videz plastične roke: "Še vedno je videti kot roka," je navdušeno povedal.