Na Policijski upravi Maribor so skupaj z Varnostnim sosvetom MO Maribor in priljubljenim Štajerskim .–árgom zagnali kampanjo ozaveščanja javnosti s preventivnimi vsebinami za varnejši in prijetnejši vsakdan, ki so ga poimenovali Modri .-árgo nasveti. Januarja opozarjajo na rabo kresničk in drugih svetlobnih teles v temi.
Na Policijski upravi Maribor so skupaj z Varnostnim sosvetom MO Maribor in priljubljenim Štajerskim .–árgom zagnali kampanjo ozaveščanja javnosti s preventivnimi vsebinami za varnejši in prijetnejši vsakdan, ki so ga poimenovali Modri .-árgo nasveti. Januarja opozarjajo na rabo kresničk in drugih svetlobnih teles v temi. "Pa ti, jo maš coj?" Foto: Policijska uprava Maribor

Preventivne objave, preoblikovane v že poznanem in v javnosti pozitivno sprejetem ".-árgo" slogu, bodo občane nagovarjale na elektronskih zaslonih na mariborskih mestnih avtobusih.

Sorodna novica "Si že auf? Kaj te stabo je?" bi na drugem koncu Slovenije zvenelo ...

Projekt ozaveščanja bo potekal vse leto – vsak mesec bo prikazana nova objava Modrih .-árgo nasvetov, objavljeni pa bodo tudi na profilih družbenih omrežij Policijske uprave Maribor, MO Maribor in Štajerskega -.árga.

S projektom želijo doseči kar se da velik doseg zaščitnih vsebin, med drugim tudi na avtobusih mestnega potniškega prometa, kjer je nameščenih skupno 70 zaslonov, na katerih lahko potniki med vožnjo spremljajo različna obvestila in informacije.

Ni mus

Z uporabo najljubših štajerskih izrazov, besednih zvez in značilnih fraz, ki jih Štajerci dobro poznajo, ter njihovo umestitvijo v popolnoma nov kontekst želijo nagovoriti različne ciljne javnosti, jih pritegniti in nasmejati, predvsem pa z njimi prispevati k večji varnosti.

"Cilj naše .-árgo skupnosti je širiti dobro voljo, humor in vse, kar spada v blaginjo človeka, seveda tudi varnost. Zato je ta projekt perfektna 'šansa', da s pozitivno konotacijo, ki jo prinaša Štajerski -árgo, vplivamo na vedenje ljudi, da 'ahtajo'. Saj veste, ziher je ziher," je v šali povedala avtorica projekta Štajerski -árgo.

Marčevski primer:
Marčevski primer: "Je b'lo kaj alkohola? Nul koma jozef!" Foto: Policijska uprava Maribor