Nekateri obiskovalci so si ob maskah nadeli še priložnosti primerne kostume. Foto: Reuters
Nekateri obiskovalci so si ob maskah nadeli še priložnosti primerne kostume. Foto: Reuters

Maske, merjenje telesne temperature, vzdrževanje medsebojne razdalje in nikakor nobenih objemov z Miškom Mikijem – tako je bil videti dan v znova odprtem kalifornijskem Disneylandu, kjer se je lahko po več kot enem letu zabavala zgolj četrtina siceršnjega dnevnega števila obiskovalcev.

Vsi, ki so obiskali tematski zabaviščni park Walta Disneyja, so morali ves čas nositi maske – izjeme so bili zgolj otroci, mlajši od dveh let, poroča Reuters. Poleg tega zaposleni v kostumih domišljijskih junakov, kot sta Mišek Miki in Sneguljčica, niso smeli deliti objemov ali "petk", kot so bili v preteklosti vajeni otroci.

Tudi program dejavnosti bo v prvih dneh oz. tednih vnovičnega odprtja še okrnjen: parad, ognjemetov in podobnega ne bo, saj se želijo upravljavci parka izogniti morebitnemu gnetenju večjega števila ljudi na enem mestu.

Kljub vsemu so ljudje željni tovrstne zabave, ugotavljajo v omenjenem parku – prek spleta je svoje vstopnice kupilo oz. rezerviralo že toliko ljudi, da so do sredine junija polno zasedeni.

Kalifornijski Disneyland, izvirni park, ki so ga odprli že leta 1955, pozneje pa kopirali še v Evropi in Aziji, je sicer poleg pariškega še edini do zdaj ostajal zaprt. Že pred časom so odprli parke v Šanghaju, Hongkongu in Tokiu, floridski v Orlandu pa je odprt že od junija lani.