Britanska skupina Oasis je nastala v Manchestru v zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja, na glasbeno prizorišče pa se je prebila leta 1994 s singlom Live Forever. Med njenimi velikimi uspešnicami sta še Wonderwall in Don't Look Back in Anger. Zadnji studijski album Dig Out Your Soul so izdali leta 2008.

Leto pozneje so po tednih prepirov nekaj minut pred začetkom koncerta na festivalu Rock en Seine v Parizu tega odpovedali, kmalu zatem je Noel Gallagher napovedal svoj odhod iz skupine, ker z bratom Liamom ni mogel več sodelovati.

V noči, ko je skupina razpadla, naj bi bila Noelova kitara uničena, saj naj bi jo v prepiru tik pred razhodom njegov brat razbil. To naj bi bil po besedah soustanovitelja galerije Artpèges Jonathana Berga "kultni trenutek" v zgodovini glasbe.

Glasbilo glavnega kitarista zasedbe Oasis, ki je uničeno kitaro sicer popravil, a se je je znebil, ker ga je preveč spominjala na nekdanjo skupino, bodo 17. maja v Parizu ponudili na dražbi rokovske glasbe. V okviru te bodo ponudili tudi vinilno ploščo, ki sta jo podpisala tudi Jimi Hendrix in Johnny Hallyday. Izklicno ceno za simbol razkola slavne zasedbe okoli bratov Gallagher so določili pri 150.000 evrih, po oceni dražiteljev pa bi lahko dosegla tudi pol milijona evrov.