Simbolična fotografija. Foto: Pixabay
Simbolična fotografija. Foto: Pixabay

Alvarado je rekord postavil 1. aprila v kolumbijski prestolnici Bogota. "To bi mi veliko pomenilo, saj bi bil to prvi svetovni rekord Kolumbije v žongliranju in hitrostnem sestavljanju kock. Bilo bi čudovito biti prvi človek, ki bi to dosegel," je pred nenavadnim izzivom povedal za Guinnessovo knjigo rekordov.

19-letnik se je s sestavljanjem Rubikovih kock med žongliranjem začel ukvarjati med pandemijo covida-19, pri čemer je imel zaradi zaprtij veliko časa za vajo. Da se je naučil sestaviti eno kocko med žongliranjem, je potreboval pet mesecev. Ko se je v tem izmojstril, je v rotacijo dodal še več kock.

Ni treba posebej poudarjati, da sta za početje potrebni izjemna spretnost in koncentracija, kot piše na spletni strani Guinnessove knjige rekordov. Najstnik je sicer tekmoval sam proti sebi, saj je že bil lastnik svetovnega rekorda s časom štiri minute in 52.43, ki ga je postavil maja lani. Za svoj prvi rekord je treniral dve leti.

Za pol minute prehitel najstnika iz Kitajske

Čeprav je njegova disciplina precej nenavadna, pa Angel Alvarado ni prvi, ki je v njej postavil svetovni rekord. Prvi se je s sestavljanjem treh kock med žongliranjem v Guinnessovo knjigo rekordov leta 2017 vpisal takrat šele 13-letni Čueianju s Kitajske. Kocke je sestavil v petih minutah in 6,62 sekunde. Prihodnje leto je rekord še popravil za štiri sekunde, vendar ga je zdaj Angel Alvarado premagal za več kot pol minute.