Kot smo že pisali, je Pušpika De Silva v nedeljo zvečer osvojila lepotno lento, pretep pa je izbruhnil takoj po imenovanju najlepše, ko bi morala zmagovalka iz leta 2019 Caroline Džurie svoji naslednici predati krono.

Tega ni storila, De Silvi je krono zaplenila, češ da je ne more nositi, ker da je ločena. Pravila izbora navajajo, da morajo biti vse kandidatke poročene. "Obstaja pravilo, ki ločene ženske izključuje s tekmovanja, zato posredujem in krono predajam drugouvrščeni," je povedala Caroline Džurie občinstvu. Krono je nato ob objokani De Silvi dala na glavo prve spremljevalke, nakar je De Silva razburjena odkorakala z odra.

De Silva je na Facebooku zapisala, da je po incidentu, ki je sledil v zaodrju, morala v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli poškodbe glave.

Sorodna novica Ravs misic na lepotnem tekmovanju za najlepšo Šrilančanko

Zaradi "nerazumne in žaljive" obravnave je vložila tudi tožbo. Policija je zaradi incidenta v četrtek zaslišala Džuriejevo in še eno izmed misic, ki so sodelovale v tem sporu, je za britanski BBC dejal tiskovni predstavnik policije Ajith Rohana. Osumljenka se bo 19. aprila morala zagovarjati pred sodiščem.

Pušpiko De Silva so organizatorji znova okronali za zmagovalko, dodali pa so, da pričakujejo, da se bo Džuriejeva opravičila. "Razočarani smo. Sramotno je bilo, kako se je Caroline Džurie obnašala na odru, organizacija Mrs World pa je o tej zadevi že sprožila preiskavo," je za BBC povedal direktor izbora Čandimal Džajasinghe, ki je moral svojo plat zgodbe prav tako zaupati možem postave.

De Silva je na novinarski konferenci pojasnila, da ne živi z možem, ni pa še uradno ločena. Zmago je posvetila vsem materam samohranilkam. "Danes je veliko samohranilk, kot sem jaz, ki na Šrilanki trpijo."

Izbor je prenašala tamkajšnja državna televizija, med gosti pa je bila tudi premierjeva žena.