To naj bi bila največja občasna fotografska razstava v Muzeju Victoria & Albert doslej. Foto: AP
To naj bi bila največja občasna fotografska razstava v Muzeju Victoria & Albert doslej. Foto: AP

V Muzeju Victoria & Albert bo prihodnje leto na ogled več kot 300 fotografij iz zasebne zbirke zvezdnika Eltona Johna in njegovega moža Davida Furnisha. "Razstava Krhka lepota bo najino skupno delo popeljala v resnično vznemirljive nove višave in predstavila nekaj najbolj priljubljenih fotografov in ikoničnih podob iz najine zbirke," sta povedala Elton John in David Furnish o razstavi, ki bo združila fotografije približno 140 fotografov.

"Razstava je epsko potovanje skozi novejšo zgodovino fotografije, hkrati časti navdušenje para nad tem medijem," je povedal kustos Duncan Forbes in dodal, da fotografije razkrivajo nekaj pomembnega o svetu, pa naj gre za eleganco modne fotografije, ustvarjalnost glasbenikov in umetnikov ali raziskovanje poteka zgodovine.

Fotografije, ki so bile posnete v časovnem razponu od 50. let minulega stoletja do danes, prikazujejo tudi ključne trenutke gibanja za državljanske pravice v 60. letih minulega stoletja, aktivizem, povezan z aidsom v 80. letih in dogodke 11. septembra 2001. Med drugim bo mogoče videti tudi portrete igralke Marilyn Monroe ter džezovskih glasbenikov Milesa Davisa in Cheta Bakerja.

Razstava, ki naj bi bila največja občasna fotografska razstava v Muzeju Victoria & Albert doslej, bo na ogled od 18. maja 2024 do 5. januarja 2025.