Format oddaje ni novost, je ustaljena in uveljavljena praksa internega izbiranja, ki ga poznajo ter izvajajo v Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, na Švedskem, Hrvaškem, v Izraelu ... Foto: MMC RTV SLO/Žiga Culiberg
Format oddaje ni novost, je ustaljena in uveljavljena praksa internega izbiranja, ki ga poznajo ter izvajajo v Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, na Švedskem, Hrvaškem, v Izraelu ... Foto: MMC RTV SLO/Žiga Culiberg
Evrovizija 2011, Slovenija
Boš Majo nadomestil prav ti? Foto: EPA

Razvedrilni program Televizije Slovenije je spremenil koncept izbora predstavnika, ki nas bo zastopal na izboru za pesem Evrovizije v Azerbajdžanu.

Več informacij o sami oddaji in prijavnico najdete na
spletni strani Misija Evrovizija!


Na kratko pa:
1. misija so PREDIZBORI, ki bodo potekali konec poletja v petih krajih po Sloveniji - Celju, Mariboru, Kopru, Kranju, Ljubljani.


2. misija je AVDICIJA, ki bo tudi uradni pričetek šova Misija Evrovizija!


3. misija je IZBOR ZMAGOVALCA v več krogih na izpadanje s kombinacijo ocen sodnikov in telefonskega glasovanja.
- Prijavnica na misijo
- Odgovori na pogosta vprašanja

Nacionalni izbor pesmi Evrovizije (Ema) se poslavlja v obliki, kot smo jo poznali do zdaj. Na televizijske sprejemnike namesto tega prihaja nova oddaja, in sicer Misija Evrovizija. V njej bodo od jeseni do konca leta iskali zmagovalnega posameznika ali posameznico ali skupino. Ta pa bo po zmagi v oddaji predstavljal/a Slovenijo na Evroviziji 2012 v Azerbajdžanu.

Spremljajte Misijo Evrovizijo na Facebooku ...


... ali Twitterju!

Prijavi se lahko vsak, ki se čuti sposobnega, da nadaljuje zgodbo Maje Keuc, sporočajo iz razvedrilnega programa. Med vsemi, ki se bodo prijavili na poletne predizbore, bodo izbrali najprimernejše za sodelovanje v šovu Misija Evrovizija in tisti bodo nastopili na avdiciji pred sodniki.
Oddajo bo vodil igralec in imitator Klemen Slakonja. Pri njej bo sodelovala tudi letošnja zmagovalka na Emi in predstavnica Slovenije na Evroviziji Maja Keuc - in kot dodajajo v razvedrilnem programu, tudi drugi domači ter tuji glasbeniki. "Način izbora ni novost, je ustaljena in uveljavljena praksa izbiranja nacionalnih predstavnikov za pesem Evrovizije, ki ga poznajo in so ga že ubrali tudi v Nemčiji, Azerbajdžanu, Veliki Britaniji, Franciji, na Švedskem, Hrvaškem, v Izraelu ..." je zapisano na spletni strani.

Vabljeni k ogledu napovednika (pripet spodaj).