Kljub utrujenosti si je Keučeva po končani kratki tiskovni konferenci vzela čas za vsako novinarsko ekipo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kljub utrujenosti si je Keučeva po končani kratki tiskovni konferenci vzela čas za vsako novinarsko ekipo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sprejem Maje Keuc na letališču Jožeta Pučnika
S pevko so se vrnile v Slovenijo tudi njene spremljevalne vokalistke - Ana Bezjak, Sandra Feketija, Katja Koren in Martina Majerle. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sprejem Maje Keuc na letališču Jožeta Pučnika
Veselje se je nadaljevalo ob zvokih narodno-zabavne glasbe. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sprejem Maje Keuc na letališču Jožeta Pučnika
Pevka pa si je vzela čas tudi za deljenje avtogramov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"'Fajn' se je vrniti, če veš, da te država podpira in da so ljudje pozitivni, in upam, da tudi zadovoljni," je ob prihodu povedala Keučeva za MMC in v isti sapi dodala, da je s celotno ekipe zelo zadovoljna nad letošnjim evrovizijskim dosežkom.

Skupaj s spremljevalnimi vokalistkami Ano Bezjak, Katjo Koren, Martino Majerle in Sandro Feketijo, avtorjema skladbe - zakoncema Vlašič in preostalo RTV-jevsko delegacijo se je Keučeva najprej postavila pred predstavnike sedme sile. Ob prihodu v Slovenijo je na kratki tiskovni konferenci poudarila, da je spoznala, da se želi s petjem in glasbo na takšni ravni ukvarjati vse življenje.

Za MMC je na kratko povzela svoj nastop na letošnji Evroviziji in poudarila, je bil zanjo veliko težji finalni nastop kot pa polfinalni. "Ker sem bila že cel dan čisto brez glasu in me je bilo zelo strah, kako bom to odpela," je pojasnila pevka za MMC. "Tudi sama sebi sem dokazala, da gre tudi takrat, ko misliš, da ne bo šlo," je še dejala Keučeva.

Pevka je dejala, da bo Evrovizijo ohranila v lepem spominu: sklenila je ogromno prijateljstev, navezala veliko novih stikov. V mislih pa že ima nekatera sodelovanja s tujimi izvajalci, kar jo navdaja z upanjem, da bo uspešno prodrla tudi zunaj slovenskih meja.

"Imam načrte, da bi šla študirat - končno - že drugo leto v London. Sem pa že dobila kakšno noro zamisel, da bi šla na kakšen X-Factor," je v smehu razkrila Keučeva za MMC.

Svoje vtise po končani Evroviziji so za MMC strnili tudi komentator obeh polfinalnih izborov in finala Andrej Hofer ter avtorja skladbe Urša in Matjaž Vlašič. Pogovore z njimi si boste lahko prebrali v prihodnjih dneh.
Kljub pozni uri so utrujeno pevko pričakali njeni starši in nekaj oboževalcev. Dogajanje na letališču pa so v zgodnjih jutranjih urah popestrili še člani ansambla Veseli svatje, ki so za Majo in preostalo ekipo zaigrali venček domačih.

Cel pogovor s pevko, ki je Sloveniji izborila četrto najboljšo uvrstitev - gledano na povprečno število doseženih točk na državo - in utrinke s prihoda, si lahko pogledate spodaj. Prav tako pa si lahko ogledate fotoutrinke s sprejema.