Manchester United je v Leicestru doživel boleč poraz. Foto: EPA
Manchester United je v Leicestru doživel boleč poraz. Foto: EPA

Klub je pojasnil, da običajno na tekmo, ki je tako blizu, ne bi leteli, a da so se načrti spremenili zaradi "okoliščin". Britanski mediji so res poročali o zgoščenem prometu na avtocesti M6.

Sorodna novica Leicester City končal rekordno serijo rdečih vragov

Kljub temu so bili rdeči vragi deležni kar nekaj obsodb, češ da uradno podpirajo trajnost in obnovljive vire energije, nato pa letijo na kratke proge. Letalski promet namreč močno prispeva h globalnemu segrevanju.

A Manchester United, ki je julija naznanil partnerstvo z družbo za obnovljivo energijo (Renewable Energy Group), vztraja, da so popolnoma predani čisti energiji. Poleti so ob napovedi partnerstva sporočili, da si želijo "ozaveščati, kako lahko ljudje prispevajo k čistejši, bolj trajnostni prihodnosti za naš planet".

Podnebni strokovnjaki in aktivisti menijo, da je zmanjšanje števila potovanj z letali ključnega pomena za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov, ki so glavni krivec za segrevanje ozračja.

Kot navaja BBC, ki se pri tem sklicuje na Carbon Brief, letalski promet dejansko prispeva le k 3,5 odstotka svetovnih ogljičnih izpustov, a le majhen delež svetovnega prebivalstva redno leti, kar pomeni, da so tisti nesorazmerno odgovorni za te izpuste.

Leicester City je sicer na sinočnji tekmi z rezultatom 4:2 končal rekordni niz kluba Manchester United.