"Zamenjati vse te vzorce na licu mesta, ne da bi že prej hodili v to smer, ni tako lahko." Foto: Reuters

Večer podelitve grammyjev je zaznamoval tudi bogat nabor nastopajočih, med njimi je bil tudi Harry Styles, ki je domov sicer odnesel kar dva pozlačena gramofončka – za najboljši album leta in najboljšo vokalno izvedbo albuma popularne glasbe.

Čeprav se je zdelo, da je nastop pesmi As It Was potekal kot po maslu, pa je to daleč od resnice. Dva plesalca, ki sta si z glasbenikom delila oder, sta na družbenih omrežjih namreč razkrila, da se je platforma, na kateri so nastopali, začela vrteti v drugo smer, kot so prvotno načrtovali in vadili. "10 dni smo vadili čudovite formacije in zdrse s ploščadi, Harry se je dobro vključil," je na platformi TikTok dejal plesalec Dexter Da Rocha, ki je video sicer že izbrisal, in dodal, da so ves čas vadili z vrtenjem plošče v smeri urinega kazalca. "Rutino smo velikokrat izvedli, bilo je brezhibno in lepo," je še poudaril, poroča BBC.

"Ko se je zavesa odprla in je bil čas za nastop, se je ploščad začela vrteti nazaj," je pojasnil plesalec Brandon Mathis in dodal, da so se vsi prestrašili in za trenutek zmedli. "Ničesar nismo mogli storiti, nismo je mogli ustaviti," je dejal v objavi, ki jo je sicer že izbrisal. Po besedah Da Roche so plesalci, ko se je ploščad začela vrteti v napačno smer, nazaj, poskusili pridobiti pozornost tehnika, a niso smeli zakričati, saj je bila oddaja v živo, tako pa jih ta ni slišal.

Potem ko so koreografijo več kot teden dni pridno vadili v določeno smer, so se morali nastopajoči zaradi spremembe smeri vrtenja hitro prilagoditi in rutino v trenutku spremeniti – izvedli so jo pač v obratni smeri. "Zamenjati vse te vzorce na kraju samem, ne da bi že prej hodili v to smer, ni tako lahko. Ploščad je kot tekalna steza, a ker je krožna, te vleče v različne smeri, gre za posebno vrsto ravnotežja," je pojasnil Da Rocha in pevca pohvalil, da se je potrudil po svojih najboljših močeh, da je lahko hodil in vse storil vzvratno, medtem ko je pel. "Bilo je neverjetno," je še dodal.