97-letnica želi zbrati 40.000 dolarjev za rusko zdravstvo. Foto: Uradna stran/Zinastories
97-letnica želi zbrati 40.000 dolarjev za rusko zdravstvo. Foto: Uradna stran/Zinastories

Zinaida Korneva na svojem vrtu ne hodi krogov, kot je to v dneh do svojega 100. rojstnega dne počel Moore. Namesto tega je ustvarila spletno stran, kjer objavlja videoposnetke, v katerih govori o svojih preizkušnjah kot vojakinja Rdeče armade na območju Stalingrada.

Že na vstopni strani britanskega vojnega veterana navaja kot navdih za svojo kampanjo, omeni pa ga tudi v enem od videoposnetkov. "Pozdravljeni, Tom. Izvedela sem za vašo zgodbo. Ste močna oseba in pravi vojak," razlaga, medtem ko ​​prikazuje kovček medalj, "leta 1945 smo skupaj premagali fašizem. In zdaj se skupaj borimo proti temu virusu."

Korneva je v petih dneh zbrala več kot 26.000 dolarjev in upa, da kmalu doseže svoj cilj 40.000 dolarjev, piše Yahoo News.

Prizadevanja Moora, ki je postal splošno znan kot "kapitan Tom", so postala svetovna senzacija. Na računu, ki je namenjen britanskemu zdravstvenemu sistemu (NHS), se je do njegovega 100. rojstnega dne zbralo več kot 36 milijonov evrov. Navdušil je številne. Ob visokem jubileju je prejel več kot 125 voščilnic, ministrstvo za obrambo se mu je zahvalilo s preletom vojaškega letala mimo njegovega doma, posebno darilo je dobil tudi od Korneve – spletla mu je par nogavic. “Naj vas grejejo. Z ljubeznijo iz Rusije," je pripisala.