Pogled na Mera Peak v Nepalu. Foto: AP
Pogled na Mera Peak v Nepalu. Foto: AP

Kot je dejal vodja skupine Tim Megginson, sicer lastnik fitnesa na Otoku, se je skupina devetih športnih zanesenjakov v začetku meseca podala v Azijo, da bi se zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov.

Po devetih dneh plezanja na goro Mera Peak so bili že dovolj visoko, da so postavili nov rekord v najvišjem fitnesu do zdaj. Megginson, sicer osebni trener, jim je kazal vaje, osem prijateljev pa mu je sledilo.

Do zdaj najvišja vadba je potekala na nadmorski višini 5714 metrov, in sicer na najvišjem afriškem vrhu Kilimandžaro leta 2021.

"Vsi smo se tega podviga lotili z veliko optimizma in zagnanosti. Všeč mi je raziskovanje, do katerih skrajnosti še lahko priženem svoje telo," je dejal Megginson po uspehu. Ob tem so postavili še en zanimiv rekord, ki se bo prav tako zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov, saj so na najvišji nadmorski višini do zdaj odigrali partijo šaha.

Mera Peak je med alpinisti zelo priljubljena gora, njen vrh je visok 6476 metrov. Vsako leto privabi veliko ljudi, saj ponuja čudovite razglede, poleg tega pa velja tudi za izhodišče za vzpon na najvišjo goro na svetu Mount Everest.