Člani skupine Chicago Children United for Ukraine so se odločili, da bodo podrli Guinnessov rekord za največji mozaik iz škatel kosmičev. "Želeli smo ozaveščati o Ukrajini," je dejal 15-letni ljubitelj kosmičev Michael Kotcher, ki se je poleg leto starejšega Ryderja Schiffmana preizkusil v vlogi organizatorja, in pojasnil, da so se zato odločili za tridnevni podvig, za katerega so porabili 4932 škatel koruznih kosmičev Corn Pops in riževih kosmičev Rice Krispies.

Prve so rumene, druge pa modre barve, z velikanskim mozaikom na tleh chicaške banke finančnega podjetja Wintrust so upodobili ukrajinsko zastavo. Celotna akcija je imela tako obenem tudi dobrodelen namen – zbirali so denar za Ukrajino, kamor je februarja vdrla ruska vojska. V okviru akcije so za organizacijo Razom Emergency Response, ki Ukrajini zagotavlja tudi zdravniško opremo in druge nujne potrebščine, zbrali že 15.000 ameriških dolarjev (okoli 14.600 evrov).

Material za mozaik je podarilo podjetje Kellogg's, ki se med drugim ukvarja tudi s proizvodnjo kosmičev. Kosmiče bodo sicer podarili lokalni banki hrane. "Pomagamo tako na svetovni kot tudi na lokalni ravni," je še poudaril Kotcher in dejal, da se mu to zdi krasno. Prejšnji tovrstni rekord je bilo 4000 škatel.