David Bowie je, potem ko si je ogledal eno izmed razstav Edwarda Bella, sodobnemu umetniku predlagal sodelovanje. Bell je dejal, da sprva glasbenika sploh ni prepoznal, saj je nosil sončna očala. "To se mi je pravzaprav zdelo malce žaljivo," je priznal, a dodal, da se mu je potem nenadoma posvetilo, da ne gre za nekega turista, temveč samega Davida Bowieja. Tako je Bell zanj med drugim oblikoval naslovnico za Scary Monster (and Super Creeps), Bowiejev 14. album, ustvaril je tudi naslovnico za pesem Fashion in album Tin Machine II, ki je izšel leta 1991.

Umetnik, ki ustvarja v Walesu, se je odločil, da gre njegova zasebna zbirka originalnih dizajnov, konceptov, portretov, fotografij Bowieja in benda ter skulptur, ki še nikoli niso bili ponujeni na dražbenem trgu, pod dražbeno kladivo, poroča BBC.

Nekateri kosi so podpisani

Ponudba dražbene hiše Halls Fine Art of Shrewsbury tako vključuje 139 kosov, med drugim jo sestavljajo tudi Bellove originalne slike, ki jih je ustvaril za svojo knjigo iz leta 2017, v kateri je opisal svoje prijateljstvo z zvezdnikom, in nedotaknjen zavitek žvečilnih gumijev, ki ga je oblikoval leta 1980, ob izidu albuma Scary Monsters (and Super Creeps).

"Res se mi zdi, da je vsak izmed kosov priložnost, da se domov odnese del popzgodovine," je poudarila strokovnjakinja Abigail Molenaar. Nekatere izmed ponujenih kosov je Bowie tudi podpisal, na njih so tudi njegovi komentarji. Spletna dražba bo potekala do 1. avgusta, pričakovano pa je, da bo zbrala približno 75.000 funtov (okoli 87.500 evrov).