Med obredom je začel po svatih padati pepel. Foto: Reuters/Randolf Evan Photography
Med obredom je začel po svatih padati pepel. Foto: Reuters/Randolf Evan Photography

Po osmih letih zveze in dveh otrocih sta se Chino Vaflor in Kat Bautista Palomar odločila za poroko. Za prizorišče sta izbrala med zaročenci priljubljeno lokacijo, približno 10 kilometrov oddaljeno od ognjenika Taal, saj niti v sanjah nista pričakovala, da bo ognjenik začel bruhati ravno na njun poročni dan. Pa se je zgodilo ravno to.

Kakšni dve uri pred obredom je ognjenik začel bruhati gost dim in paro, a par ni obupal: odločila sta se, da poroka kljub ukazu oblasti za evakuacijo, bo, saj sta ocenila, da sta od ognjenika dovolj oddaljena, njun poročni fotograf pa je dobil edinstveno priložnost, da v objektiv ujame trenutke pristne ljubezni pod belim šotorom, medtem ko v ozadju divja narava, ko se v nebo vali gost siv dim in ko ga občasno "preseka" zgolj kakšna strela.

Med obredom je začel po svatih "deževati" pepel, a so vsi ohranili mirno kri, je pozneje pojasnil fotograf Randolf Evan in dodal, da se tudi ženin in nevesta nista pretirano vznemirjala zaradi izbruha vulkana. "V bistvu sta bila čisto sproščena in zbrana," je dejal in dodal: "Sem pa pozneje izvedel, da sta se na to poroko pripravljala osem let, tako da je jasno, da je to zanju poseben dan, kljub izbruhu ognjenika."