Novi model je pritegnil številne stranke. Foto: AP
Novi model je pritegnil številne stranke. Foto: AP

Carolina Tolladay Vidal je odraščala v Mehiki, z družino so večkrat ustvarjali pinate (piñate), tako da se je tega naučila tudi sama. V spominu ji je ostala predvsem babica, ki je svoje vnučke zaposlila s tem, da so ji pomagali pri izdelovanju pinate v obliki zvezde.

Svoj posel je sicer odprla pred štirimi leti, ko si je njena hči za rojstni dan zaželela pinato v obliki lika iz filma Troli (Trolls). "Pregledala sem trgovine v mestu. Pogledala sem na splet in ničesar nisem našla," je povedala Tolladay Vidal in dodala, da je takrat pomislila, da sama izdelava ne bi smela biti preveč zahtevna.

Odločila se je, da bo pinato izdelala sama. Foto: AP
Odločila se je, da bo pinato izdelala sama. Foto: AP

Model popoln glede na trenutne razmere

Pred dobrim letom pa je bila razglašena pandemija covida-19, posel ustvarjalke pinat se je tako znašel v krizi. "Veliko projektov, ki sem jih imela, je bilo prestavljenih," je priznala in pripomnila, da jih je bilo kar nekaj tudi odpovedanih. V iskanju novih inovativnih idej se je spomnila, da lahko ustvari model v obliki koronavirusa.

Fotografijo ročno izdelane stvaritve je nato objavila na družbenih omrežjih, kmalu nato so se naročila hitro začela kopičiti. "Mislim, da to pinato lahko vsak zares pomenljivo udari in raztrešči, saj je bila situacija za vse težka," je še pojasnila Carolina Tolladay Vidal.

"Ker otroci preprosto razumejo, da je to stvar, ki jo želimo premagati, je koronavirus zanje popoln zlobnež," je priznala Kate Consenstein, mati osemletne Rose, ki se je na svoji rojstnodnevni zabavi na prostem z veseljem znesla nad pinato, in še dodala, da je njeno uničenje pospremilo veliko navdušenje.