Zvezda večera je bila muha na Miku Pencu. Foto: AP
Zvezda večera je bila muha na Miku Pencu. Foto: AP
Sorodna novica Harris: Odziv na virus največji neuspeh kakšnega predsednika. Pence: Vedno smo povedali resnico.

Na glavi trenutnega podpredsednika in kandidata za nov 4-letni mandat, če na volitvah ponovno zmaga Donald Trump, se je namreč nekaj minut zadržala muha. Leteča žuželka se je najprej sprehodila po zaščitni pleksi pregradi med govorečima politikoma, nato pa se ustalila na glavi trenutnega podpredsednika in si malo odpočila.

Muha je v trenutku postala spletna senzacija, ki je na družbenih omrežjih skoraj zasenčila razpravo o povedanem v soočenju. Opazovalci so komentirali njeno premikanje in izbiro počivališča ter se spraševali, ali so muho testirali na novi koronavirus.

Na podpredsedniško muho so se odzvale tudi številne znane osebe in zvezdniki. Julia Louis-Dreyfus, ki smo jo do lani lahko gledali v vlogi fiktivne podpredsednice ZDA v seriji Veep, je razjarjeno pripomnila: "Želim si, da bi se mi tega spomnili v scenariju za serijo." Igralka, najbolj znana po svoji vlogi Elaine v humoristični seriji Seinfield, je še dodala, da želi vedeti, "kdo je muho nadzoroval".

Živalski napadi

Muhe pa niso edine živali, ki so včeraj pritegnile pozornost svetovne spletne javnosti v povezavi z ameriškimi predsedniškimi volitvami. Novinarji na trati pred Belo hišo naj bi imeli, po poročanju CNN, resne težave z rakuni. Kosmati tatovi naj bi nadlegovali poročevalce med poročanjem v živo in snemalcem kradli opremo iz nahrbtnikov.

Nadlegovanje rakuna je dokončno požrlo živce CNN-ovega poročevalca Joeja Johnsa, ki se je na štirinožnega nadlegovalca, kar v odmoru za prispevek zdrl, nato pa vanj vrgel leseno pručko.