Med mundialom igralci kar prekipevajo od testosterona. Foto: EPA
Med mundialom igralci kar prekipevajo od testosterona. Foto: EPA
Španski vratar Iker Casillas s svojo mično spremljevalko, novinarko Saro Carbonero. Foto: Reuters

Razdeljenost se kaže tudi na zdajšnjem svetovnem nogometnem prvenstvu v Braziliji, kjer imajo posamezne reprezentance zelo natančno določen pravilnik o seksu - ali vzdržanosti pri tem.

Tako dajejo vodstva nekaterih reprezentanc svojim igralcem zeleno luč, da se lahko med posameznimi tekmami predajajo mesenim užitkom, s komerkoli si želijo - pa naj si bodo njihove manekenske soproge, ki jih spremljajo v Braziliji, ali pa tamkajšnji milijon prodajalk ljubezni. Spet drugi pa prepovedujejo kakršno koli spolno dejavnost med prvenstvom.

Med reprezentancami, ki seks dopuščajo, so tako nemška, španska, ameriška, avstralska, italijanska, nizozemska, švicarska, urugvajska in angleška (a le, če to igralce ne ovira pri treningu), med tistimi, ki ga dosledno prepovedujejo, pa so ruska, čilska, mehiška in bosanska.

Razlika kultur?
"Lahko si poiščejo drugačno rešitev, lahko masturbirajo, če želijo," je dejal trener reprezentance BiH Safet Sušić, ki je svojim fantom izrekel popolno prepoved seksa med prvenstvom. "Ne zanima me, kaj počnejo drugi trenerji. To ni dopust. Tu smo, da igramo nogomet na svetovnem prvenstvu."

Mehiški trener Miguel Herrera pa je svojo odločitev za prepoved utemeljil z besedami, da "če igralec ne more zdržati mesec dni brez spolnih odnosov, ni rojen za profesionalnega nogometaša".

Trener reprezentance ZDA Jürgen Klinsmann je drugačnega mnenja: "Mislim, da imamo zelo sproščen pristop do stvari. Vsaka ekipa in vsaka država obravnava to tematiko drugače, glede na njihovo kulturo. Tako, da spoštujem mehiški pristop, ker gre bolj za njihovo kulturo v danem trenutku. Mislim, da imamo zdaj skupino fantov, ki delujejo v zelo odprtem, zelo sproščenem okolju in vzdušju. Ko pa gremo enkrat na igrišče, smo zelo resni in osredotočeni."

Pri nekaterih je zgodba malce bolj zapletena - francoski nogometaši tako lahko seksajo, a le pod pogojem, da "ne traja vso noč", nigerijski reprezentanti pa imajo lahko spolne odnose le s svojimi soprogami (ne, dekleta ne štejejo). In temperamentni Brazilci? Njihovi nogometni zvezdniki se lahko vdajajo spolnosti, dokler ta ni "akrobatska". Prav ste prebrali.