Zaradi glasnega kruljenja je moral z letala (slika je simbolična). Foto: EPA
Zaradi glasnega kruljenja je moral z letala (slika je simbolična). Foto: EPA

Iz zvezne države Connecticut se je po svetu razširila novica o pujsku, ki ni smel leteti. Čeprav letalska družba US Airways dovoljuje, da lastniki letijo skupaj s svojimi ljubljenčki (psi, mačkami, prašički in celo opicami ter majhnimi konjički), lahko živali polet prepovejo, kadar le-ta moti ostale potnike v kabini in se ne umiri.

Večina potnikov na letalu najprej sploh ni vedela, da se je skupaj z njimi vkrcala tudi mladenka in njen 30-kilogramski pujs, saj je le-tega nosila v naročju in večina ljudi je mislila, da nosi prtljago. Ko pa so se enkrat usedli, je prašička spustila iz naročja (bil je sicer na povodcu) in tako je začel tekati gor in dol po letalu.

Številni potniki so se pritožili osebju, saj jim je bilo zaradi posebnega potnika neprijetno: "Bilo me je zelo strah, ko sem pomislil, da bom na letalu s prašičem," je dejal eden izmed potnikov. Večina pa se je pritožila predvsem zaradi hrupa in vonjav, poroča New York Post. Člani posadke so se zaradi številnih pritožb odločili, da dekle skupaj z njenim pujskom pošljejo iz letala, lastnica pa je svojega pujska zaradi neprimernega vedenja še okarala.