Da svetlo rdeči športni avtomobil, četudi je ferrari, ne odpira vseh vrat in da se z njim ne sme voziti kjer koli – niti v Italiji – je neki ameriški turist ugotovil zgrda. Z bleščečim ferrarijem je zapeljal na Piazzo della Signoria, ki slovi kot znameniti trg za pešce v zgodovinskem središču Firenc, kjer vedno mrgoli turistov. Moški naj bi vozil tudi po sosednji ulici Via dei Gondi, krajevni uradniki pa so način vožnje opisali kot "nesmiseln".

Sprva so ga prijeli, ker je v Švici registrirano vozilo parkiral na območju za pešce in ker je vozil v napačno smer. Policija je med pregledom naknadno ugotovila, da 43-letni voznik sploh ni imel ustreznih dokumentov za vožnjo po italijanskih cestah, kaj šele po trgu – imel je le ameriško vozniško dovoljenje, ne pa tudi mednarodnega. Posledično mu je na kraju izrekla globo v višini 470 evrov, ki jo je Američan nemudoma plačal, poroča CNN.

V zadnjih mesecih je bilo v Italiji več primerov neprimernega vedenja turistov, ki so se zato znašli v težavah. Januarja si je na primer kalifornijski turist prislužil 500 evrov kazni, ker je z najetim avtomobilom fiat panda vozil čez Ponte Vecchio, starodavni most za pešce, ki prečka reko Arno v Firencah.

Maja lani so aretirali Savdijca, ki je poskušal zapustiti Italijo, ker je z najetim maseratijem v Rimu vozil po Španskih stopnicah in pobegnil s prizorišča, potem ko je vozilo obstalo na pol poti. Ovadili so ga zaradi poškodovanja kulturnega spomenika.