Dogodek je pritegnil veliko pozornost. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Dogodek je pritegnil veliko pozornost. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

100 predelanih superavtomobilov in njihovi lastniki iz 30 držav so 25. junija pot začeli v Rigi v Latviji, karavana pa se je nato odpravila proti Varšavi in Visokim Tatram. Danes so se ustavili v slovenski prestolnici, kjer so "zasedli" Slovensko cesto od Hotela Slon do Šubičeve ulice.

Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Avtomobilski navdušenci so si pobližje lahko ogledali predelane superavtomobile priznanih avtomobilskih znamk, kot so Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley, Maserati in Dodge viper. Obiskovalci dogodka so se lahko z njimi fotografirali in v nekaterih primerih tudi sedli.

Stoterica bo v Ljubljani preživela noč, v sredo pa se bodo avtomobili odpravili proti Trstu. Sledil bo še obisk Splita, končni cilj karavane pa bo v turističnem kompleksu Portonovi v črnogorski Boki Kotorski.

OneLife Rally poteka od leta 2017 in je edini reli odprtega tipa na svetu. Dolžina relija bo tako znašala 2800 kilometrov.

Reli z dobrodelnim namenom
Vozniki avtomobilov vsako leto v okviru dogodka zbirajo denar za otroke v stiski – v prvih petih letih so zbrali več kot 50.000 evrov. Vsako leto donirajo denar organizacijam, ki pomagajo otrokom, letos so izbrali Dijaški dom Mladost Bijela iz črnogorskega Herceg Novega, Dijaški dom Maestral iz Splita in ljubljanski Mladinski dom Malči Beličeve.

Prestižni avtomobili v središču Ljubljane