To je ena izmed dveh slik, ki jo je dal svojemu očetu. Foto: EPA
To je ena izmed dveh slik, ki jo je dal svojemu očetu. Foto: EPA

Abstraktno delo, naslikano s svetlimi barvami, je bila ponujena v sklopu dražbe, ki bo zbrana sredstva med drugim namenila posodobitvi igrišča za otroke s posebnimi potrebami in hospicu za mlade v Ipswichu. Cilj je namreč izboljšati otroško oskrbo v Suffolku, ki je pevčev domači okraj.

V zadnjem času naj bi se 29-letnik pogosto ukvarjal s slikanjem, svoj slog pa primerja z ameriškim abstraktnim ekspresionistom Jacksonom Pollockom, poroča Sky News. Naslov slike Dab 2 2020 je navdihnil vzdevek, ki ga je pevec v svojih otroških letih nadel svojemu očetu Johnu. Ta je sicer umetnik, s svojo soprogo Imogen pa je bil tudi soorganizator dražbe.

S pomočjo drugih predmetov zbrali pol milijona evrov

Sheeran, ki je nedavno postal očka hčerki z imenom Lyra Antarctica Seaborn Sheeran, je svojo umetnino ustvaril s škropljenjem stenske barve na platno, gre pa za njegovo prvo sliko, ki je postala tudi del dražbe. "Je energična, ekspresivna slika in predstavlja pozitivnost življenja," je dejal pevčev oče in dodal, da je dejansko vizualna upodobitev Edovih poskočnih pesmi.

Poleg slike, ki se je prodala za kar 44.825 evrov (40.000 funtov), se je v ponudbi znašlo tudi na roko napisano besedilo njegove uspešnice Perfect, ki jo je sicer posvetil svoji ženi Cherry. To je bilo prodano za več kot 26.000 evrov. Kolekcija Sheeranovih otroških legokock se je prodala za okoli 4.600 evrov, enak znesek pa je iztržil podpisani program z njegove turneje Multiply.

K zbirki so sicer prispevali tudi drugi zvezdniki, kot so David Beckham, Kylie Minogue in Usain Bolt. Med drugim je bila tudi izvirna stran iz scenarija filma Pravzaprav ljubezen (Love Actually) prodana za okoli 19.000 evrov. Dražba je zbrala okoli več kot pol milijona evrov.