Otroci so zelo hvaležno občinstvo, pravita. Foto: MMC RTV SLO
Otroci so zelo hvaležno občinstvo, pravita. Foto: MMC RTV SLO

Za Alojza Studena - Luja je babica že ob njegovem rojstvu napovedala, da bo glasbenik. Ni se zmotila, saj je res postal vsestranski glasbenik. Skupaj s partnerico Danijelo obvladata rekordno število inštrumentov, saj jima glasba pomeni način življenja.

"Najpogosteje igram kitaro, baskitaro, tolkala, pa tudi druge inštrumente. Ene v večji meri, druge v manjši. Imava okoli 50 glasbil, v glasbi rad uporabim vse," je dejal Luj.

Njena ljubezen je didžiridu
Tudi Danijelo glasba spremlja že iz otroštva, v srednji šoli je spoznala tudi didžiridu. "Ko sem prišla v to hišo, so bili prostori polni glasbil, zato me je glasba še bolj 'povlekla'," je dejala in dodala: "Nekatere inštrumente igrava oba, nekatere samo Luj, didžiridu je pa samo moj."

Kmalu sta postala odličen glasbeni par, ki se dopolnjuje. Luj tudi sklada, njegova glasba je predvsem razpoloženjska. Svojo glasbo predstavljata na različnih koncertih, zaradi množice glasbil, ki jih igrata, sta zanimiva tudi za otroke, tako da imata veliko koncertov v vrtcih in šolah.

Vrata odprla le spletu
Že več let živita v odmaknjeni dolini pod Slavnikom, tako da imata več časa zase in se res lahko predajata glasbi. V njuni življenji se je uspelo vriniti le svetovnemu spletu, saj jima koristi za promocijo. Na spletu namreč objavljata kar precej skladb in drugih izdelkov, v sodelovanju z različnimi fotografi pa je Luj v zadnjem času ustvaril tudi celo vrsto glasbenih projekcij za splet.

Multiglasbenika, doma pod Slavnikom
Multiglasbenika, doma pod Slavnikom