V živalskem vrtu The Smithsonian's National Zoo v Washington so nadzorne kamere ujele pravo zimsko veselje dveh velikih pand, ki slišita na ime Mei Xang in Tian Tian. Prva je samica, drugi pa samec.

Ameriško prestolnico je namreč pobelila več kot deset centimetrov debela snežna odeja in panda sta hitro zgrabila priložnost za zabavo – najprej sta prikazala nekaj hrbtnih spretnosti pri drznem spuščanju, nato pa sta se na snegu še vrtela in vrtela v dolino. Zanimivo je, da se je ena izmed živali po "toboganu" spuščala z glavo naprej in trebuhom navzgor ter z nogami, da je bila videti kot kakšna morska zvezda.

Parček ima tudi petmesečnega mladička, ki mu je ime Xiao Qi Ji, ki pa ob prvem spoznavanju s snegom ni bil tako pogumen. Pet minut je raziskoval belo odejo, nato pa jo ucvrl v notranjost njihovega bivališča.

V washingtonskem živalskem vrtu so še zapisali, da je sneg poleg pand najbolj razveselil azijske slone, bobre, mačje pande in andske medvede.

Veliki pande sicer prihajajo iz Kitajske, kjer pa jih v njihovem naravnem okolju živi le še 1864. Še okoli 600 pripadnikov te vrste živi v živalskih vrtovih po svetu.