O svojih ugotovitvah namerava izdati tudi knjigo. Foto: Reuters
O svojih ugotovitvah namerava izdati tudi knjigo. Foto: Reuters

Na začetku je bila tema predstavljena kot šala, a po več kot 80 urah gledanja resničnostnega šova, ki spremlja življenje slavne družine, je študentka ugotovila, da se za kulisami skriva veliko več, kot si misli širša javnost.

O vlogi družine v postfeminističnem gibanju je napisala več kot 10.000 besed ter študij zaključila z najvišjimi ocenami.

Za The Tab je dejala, da so se ji po prijavi teme vsi prijatelji posmehovali in mislili, da je njena ideja navadna šala, ne raziskovalna naloga. "Vedno, ko pomislim na tvojo temo, postanem kar malo žalostna," ji je dejala prijateljica, ki sicer študira pravo.

Študentka ene izmed prestižnejših univerz v Veliki Britaniji pa se ni pustila prepričati in je želela dokazati, da se v ozadju družine skriva več, kot je vidno na prvi pogled. Ugotovitve o feminizmu in postfeminizmu iz disertacije namerava izdati tudi v posebni knjigi.

Ko je z zagovorom za svoje delo dobila najvišjo mogočo oceno, je bil ves trud končno poplačan. "Res sem bila vesela in nisem mogla verjeti," je dejala za Independent. To pa je sicer le ena izmed nalog, ki se dotika nenavadnih tem - študent King's Collegea v Londonu je denimo raziskoval možnost obstajanja samorogov.