Poroka brez metanja riža, toda z obilo testeninami. Foto: AP
Poroka brez metanja riža, toda z obilo testeninami. Foto: AP
Izmenjava prstanov na drugačen način, kot smo je vajeni. Foto: AP

Ricketts in Fennova, ki sta bila pred tem par štiri leta, nista nikoli razmišljala o poroki. Toda ko je Nova Zelandija uzakonila poroke med pripadniki cerkve "Leteče pošati špagetov", se jima je to zdela priložnost, ki je ne smeta zamuditi.

"Poroka ni bila v najinem načrtu, ni bilo nekaj, kar sva potrebovala, saj sva globoko predana drug drugemu," je za britanski Guardian dejal Ricketts. Ženin in nevesta sta bila oblečena v piratska oblačila, medtem ko so svatje nosili poveze čez eno oko, piratske klobuke in perje. Namesto kovinskih prstanov pa sta si mladoporočenca izmenjala "testeninska" prstana. Med zaobljubami pa je Ricketts obljubil svoji nevesti, da bo vedno dodal sol med vrenjem špagetov.

Novozelandske oblasti so uzakonile poroke vernikov, ki se imenujejo "pastafarjani", lani. Gre namreč za cerkev, ki so jo ustanovili kot satirično alternativo ameriškemu verskemu fundamentalizmu. Verniki verjamejo, da je bog, ki je ustvarjen iz špagetov in mesnih kroglic, enakovreden drugim. Kot je zapisano na njihovi spletni strani, je njihova dogma, da "zavračajo vse dogme".