Barbikina sanjska hiša. Tudi vaša? Foto: Reuters
Barbikina sanjska hiša. Tudi vaša? Foto: Reuters

Hišo je na seznam nastanitev ponudilo podjetje Airbnb in ima vse, kar mora imeti "sanjska hiša" – od zunanjega bazena, plesišča, tobogana in ogromnih garderobnih omar z oblekami do prostora za žar in spalnice v slogu vesternov. A ne le to: kot se za domovanje Barbike spodobi, je vse od strehe do tal v rožnati barvi.

Pri Airbnbju so si zamislili, da hišo oddaja Ken, in zapisali: "Vsi imamo sanje, a Barbika ima tako srečo, da ima celo hišo, polno sanj. Tu pa nastopim jaz, saj komaj čakam, da v to edinstveno nastanitev sprejmem goste. Si za?"

Hiša stoji na hribu nad Tihim oceanom in ponuja vse, kar je potrebno za dobro zabavo, tudi košarkarsko igrišče, kotalke, kotiček za fitnes, desko za uživanje na valovih in seveda rožnato zunanjo kuhinjo.

Hišo so sicer postavili že leta 2019 ob 60. obletnici znamenite plastične barbike, zdaj pa so jo nekoliko spremenili, da še bolj spominja na hišo, v kateri živi Barbika v istoimenskem filmu, ki bo na velika platna prišel julija. V njem v glavnih vlogah igrata Margot Robbie in Ryan Gosling.