Ken (Ryan Gosling) in Barbi (Margot Robbie). Foto: IMDb
Ken (Ryan Gosling) in Barbi (Margot Robbie). Foto: IMDb

Režiserka Greta Gerwig in produkcijska oblikovalka Sarah Greenwood sta za revijo Architectural Design spregovorili o postavljanju Barbielanda v britanskem studiu kinematografa Warner Bros.

Osrednji del Barbielanda je Barbikino domovanje Dreamhouse (sanjska hiša). "Ni zidov in ni vrat. Sanjske hiše predpostavljajo, da nikoli nimate ničesar, kar bi želeli, da bi bilo zasebno, nikamor se ne morete skriti," je o konstrukciji povedala režiserka Gerwig.

Celotna scenografija v svetu Barbike, od njenega domovanja do cest in uličnih svetilk, je fluorescentno rožnata.

Režiserka Gerwig je še dejala, da je svetlorožnat odtenek pomemben pri "ohranjanju otroškosti" estetike filma, zasnovo Barbielanda pa je navdihnila zgradba Kaufmann House v Palm Springsu, slike Wayna Thiebauda ter filma Pee-weejeva velika avantura in Amerikanec v Parizu.

"Svetu je zmanjkalo rožnate barve"

"Želela sem, da so rožnate barve zelo svetle in da je vsega skoraj preveč," je pojasnila režiserka in dodala, da ne želi "pozabiti, zaradi česa je imela rada Barbiko, ko je bila majhna deklica".

"Svetu je zmanjkalo rožnate barve," pa je o potrebah za postavitev scenografije v človeški velikosti slikovito povedala oblikovalka Greenwood.

Pomanjkanje barve tudi zaradi postcovidnih težav

Podjetje Rosco, ki je priskrbelo barvo za ustvarjalce filma, je pozneje pojasnilo, da glede svetovne zaloge niso prepričani, vsekakor pa so izpraznili njihove.

Pri snemanju filma so "porabili toliko barve, kot so je imeli", vendar je snemanje Barbike časovno sovpadalo s številnimi težavami v proizvodnji barv, med njimi s porušenimi dobavnimi verigami med covidom-19 in ekstremnimi vremenskimi razmerami v Teksasu v začetku leta 2021, ki so vplivale na materiale za ustvarjanje barv, poroča Guardian.

Premiera 21. julija

Mednarodna premiera filma Barbika, v katerem poleg Robbie in Goslinga igrajo še Will Ferrell, Simu Liu, Dua Lipa, Helen Mirren, Issa Rae, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera in Ncuti Gatwa, je načrtovana za 21. julij.