Svoje domovanje je prodal po skoraj polovični ceni. Foto: EPA
Svoje domovanje je prodal po skoraj polovični ceni. Foto: EPA

Oskarjev nominiranec Sylvester Stallone, ki se je pred kratkim z družino preselil na Florido, kjer naj bi za 35,3 milijona ameriških dolarjev (okoli 31 milijonov evrov) kupil hišo, se je lanskega januarja odločil, da svojo graščino na Beverly Hillsu proda. Tako je ogromna posest na trgu čakala na kupca, ki bi bil zanjo pripravljeni odšteti kar 110 milijonov ameriških dolarjev (okoli 97 milijonov evrov). A takšne osebe ni bilo.

Zato je 75-letni ameriški zvezdnik ceno domovanja, ki ga je kupil v 90. letih prejšnjega stoletja, vključuje pa tudi dvonadstropno hišo za goste, maja znižal na 85 milijonov dolarjev (okoli 74,8 milijona evrov), oktobra se je odrekel še dodatnim petim milijonom.

Sprva so prodajo vodili nepremičninski agenti agencije Hilton&Hyland – oče Paris Hilton, njegov sin Barron Hilton II in sinova žena Tessa ter poslovni partner Jeff Hyland, poroča Daily Mail.

Pogled na Rodeo Drive in garaža za osem avtomobilov

Posel je zdaj v rokah agencije Westside Estate Agency. "Veliko domov v Beverly Parku je velikih in lepih, a nimajo razgleda. Ta dom ima zemljo in razgled," je dejala Jade Mills, ena izmed nepremičninskih agentk. Vila, ki naj bi nudila tudi pogled na znameniti Rodeo Drive, naj bi končno dobila novo lastnico – britansko glasbenico Adele, ki naj bi bila v postopku, da za posest, ki ima skupno kar osem spalnic in dvanajst kopalnic, plača okoli 58 milijonov ameriških dolarjev (51 milijonov evrov).

33-letnica si bo tako lastila nepremičnino, ki se lahko pohvali tudi z visoko stopnjo zasebnosti, zasebnim dovozom, domačim kinom, bazenom, telovadnico in garažo za osem avtomobilov.

Rezidenca stoji v dobro varovani in prestižni soseski North Beverly Park, kjer je nekoč živel tudi Rod Stewart, še vedno pa je dom zvezdnikom, kot sta Denzel Washington in Eddie Murphy.