Oprah je v svojem rožnem vrtu tokrat gostila Adele. Foto: Youtube
Oprah je v svojem rožnem vrtu tokrat gostila Adele. Foto: Youtube

V dolgem pogovoru z Oprah, ki so ga posneli v rožnem vrtu, v katerem sta pred slabim letom sedela tudi britanski princ Harry in njegova žena Meghan in ki si ga je za zdaj mogoče ogledati zgolj v ZDA, se je Adele odkrito dotaknila najbolj bolečih življenjskih dogodkov od dejstva, da praktično ni poznala očeta, njune sprave tik pred njegovo smrtjo do ločitve od Simona Koneckija, pa tudi o drastični spremembi videza.

"Od malega sem bila obsedena z jedrno družino, zato ker sama nisem izhajala iz take," je med drugim razkrila 33-letna zvezdnica in dodala, da je oče odšel, ko je imela dve leti, pozneje pa nista bila v najboljših odnosih. Kot je razložila v pogovoru z Oprah, sta se znova zbližala, ko je postalo jasno, da je na smrt bolan.

Da je nekaj resno narobe z njenim zakonom, je sicer Adele opazila kmalu po tem, ko sta se s Koneckijem leta 2018 poročila (predtem sta bila sedem let v zvezi, leta 2012 se jima je rodil sin). A je trajalo kar nekaj časa, preden si je to priznala in se odločila za ločitev ‒ še posebno zato, ker sta se le malo predtem poročila, razlaga.

"Od malih nog sem bila odločena, da bom ostala s partnerjem, če bom kdaj z njim imela otroka. Da bomo združena družina," je dejala in dodala, da je bila zato "zelo razočarana" ‒ tako zaradi sina kot zaradi sebe, saj si je želela pretrgati slabe družinske vzorce. "Zakon jemljem zelo resno ... čeprav je zdaj videti, da ga ne. Da je videti, kot da bi se do zakona obnašala nespoštljivo, ker sem se tako hitro po poroki ločila. Sram me je, ker se je to zgodilo tako hitro," je še vedno v zadregi razkrila Oprah.

Tudi ko je odločitev sprejela in se s koncem zakona sprijaznila, pravi, ji ni bilo lahko, čeprav so ji ob strani stali prijatelji in jo spodbujali, naj "zdrži". "Tako utrujajoče je bilo vse skupaj. Gre za proces ‒ proces same ločitve, proces navajanja na to, da si samohranilka, proces, da se navadiš tega, da svojega otroka ne vidiš vsak dan ... To ni bilo ravno v načrtu, ko sem postala mama," je dejala in dodala, da s Koneckijem ostajata dobra prijatelja.

Adele in Simon pred leti. Foto: Instagram
Adele in Simon pred leti. Foto: Instagram

Še vedno namreč živita v sosednjih hišah, da lahko Angela vzgajata skupaj, pri čemer Adele priznava, da ga ima še vedno rada: "Le ljubim ga ne več." Vedno mu bo hvaležna tudi za to, da ji je na začetku kariere rešil življenje, pravi, saj jo je slava ujela popolnoma nepripravljeno in se v svetu blišča na začetku ni znašla. "V tistem trenutku sem bila tako mlada in mislim, da bi lahko globoko zabredla. Brez težav bi zašla na napačno pot, na pot samouničevanja, ker je bilo vse skupaj preveč zame. Pa se je pojavil on, najbolj stabilna oseba, kar sem jih do takrat spoznala. In še zdaj mu zaupam svoje življenje."

Po ločitvi jer imela sicer nekaj časa precejšnje duševne težave, pravi, vrstili so se napadi tesnobe, dokler ni ugotovila, da jih je manj, ko redno telovadi, kar je bil tudi glavni razlog, da se je lotila strogega telovadnega režima, zaradi katerega je izgubila 25 kilogramov ‒ in postala skoraj neprepoznavna. Njena izguba telesne teže je številne oboževalce zelo prizadela, razlaga, saj so se zdaj z njo težje poistovetili. Čeprav je to ni presenetilo, "saj so se skozi mojo celotno kariero ljudje ukvarjali z mojo težo ‒ enkrat me je bilo preveč, potem premalo", se na tovrstne pripombe ne ozira. "Ni moja stvar, kako se ljudje počutijo v svojih telesih. Ni mi vseeno, da se nekdo zaradi moje teže počuti grozno, ampak to ni moje delo. Skušam si urediti svoje življenje, ne morem skrbeti še za vsa druga," je odločna.

Pomemben del oddaje je bila seveda promocija prihajajočega albuma 30, kar so ustvarjalci v intervju vpletli tako, da so predvajali izseke Adelinega koncerta v observatoriju Griffith v Los Angelesu, na katerem je britanska glasbenica med drugim zapela tri nove skladbe in "pomagala" enemu svojih oboževalcev zaprositi dekle za roko. Med gosti na koncertu so bili njeni zvezdniški prijatelji, na primer Lizzo, James Corden in Melissa McCarthy, pa tudi njen devetletni sin Angelo, ki jo je tisti večer prvič videl nastopati.

Predtem je bil z njo v dvoranah samo na vajah, je dejala, ki pa so takrat prazne, zato si sploh ni predstavljal, kako je videti, ko ji ploska na tisoče ljudi. Kot je pojasnila Adele, je prvič polno koncertno dvorano videl šele, ko ga je peljala na koncert Taylor Swift, zato je bil prepričan, da njegova mama v resnici ni tako velika zvezda, kot se govori. Šele nedavno, ko je na YouTubu spremljal odštevanje do premiere njenega singla Easy On Me, ki napoveduje album 30, je ugotovil, da "jo imajo ljudje res radi", je še razkrila.