Pištola se je sprožila med snemanjem. Foto: Reuters
Pištola se je sprožila med snemanjem. Foto: Reuters

Starši Halyne Hutchins, pokojne direktorice fotografije filma Rust (2021), so z Alecom Baldwinom dosegli zunajsodno poravnavo. Zvezdniku, produkcijski hiši in vsem drugim ključnim članom snemanja filma so očitali kršitve več industrijskih standardov snemanja filma. Prav tako bo mož pokojne Matthew Hutchins deloval kot izvršni producent in dobil delež zaslužka, ki ga bo ustvaril film.

"Dosegli smo poravnavo, zato bo tudi naša tožba umaknjena. Snemanje filma se bo nadaljevalo januarja 2023," je povedal Matthew Hutchins in dodal, da noče iskati krivcev. "Vsi menimo, da je bila Halynijina smrt tragična nesreča. Hvaležen sem, da so producenti in celotna igralska skupnost stopili skupaj in počastili zadnje delo moje žene."

Dokončali bodo to, kar je začela

Baldwinov odvetnik je ob tem dejal, da so vse strani imele v mislih najboljše za sina pokojne. "Hvaležen sem, da so vsi dodali svoj delež k rešitvi tega tragičnega in bolečega položaja," je še dodal.

Režiser filma Joel Souza, ki je bil prav tako poškodovan v nesreči, se bo v stari vlogi vrnil na snemanje. "Tisti, ki so imeli srečo spoznati Halyno, so vedeli, da je bila izjemno nadarjena, prijazna, ustvarjalna in napolnjena s pozitivno energijo," je povedal režiser. In dodal: "Srečen sem, da bomo končali to, kar je začela."