Leto 1983. Foto: EPA
Leto 1983. Foto: EPA

Carlosu Bilardu svojci zaradi težke bolezni še niso povedali za žalostno novico. Zdaj 82-letni Bilardo, nekdanji trener, ki je kot selektor z Maradono na igrišču Argentini priigral drugi in za zdaj tudi zadnji naslov svetovnih prvakov, je hudo bolan. Zato mu novice o tem, da je v sredo v 61. letu starosti umrl eden največjih nogometašev vseh časov, niso sporočili, ker mu želijo prihraniti razburjenje.

Leto 2008. Foto: EPA
Leto 2008. Foto: EPA

"Ne moremo mu povedati, da Diega ni več. Bila sta kot oče in sin," je za lokalno radijsko postajo Radio Provincia dejal selektorjev brat Jorge Bilardo. Povedal je, da Carlos živi v stanovanju v Buenos Airesu, kjer zanj skrbi medicinsko osebje.

V njegovi družini so zaradi slabega zdravstvenega stanja Maradone že imeli pripravljene posebne varnostne ukrepe za ta primer. Na začetku meseca je bil legendarni nogometaš namreč operiran na možganih zaradi krvnega strdka, 11. novembra pa je bil po okrevanju izpuščen v domačo oskrbo.

"Medicinski sestri smo naročili, naj takoj ugasne televizijo, če bi Maradona umrl. To je res storila, Carlosu smo pojasnili, da gre za tehnično okvaro," je pojasnil njegov brat.

Carlos Bilardo je Argentino vodil na treh SP-jih, prvič leta 1982. Po naslovu prvakov leta 1986 se je z moštvom tudi leta 1990 uvrstil v finale, kjer pa je Argentina izgubila z Nemčijo.