Kanye West se namerava marca odpraviti na turnejo po Avstraliji. Foto: EPA
Kanye West se namerava marca odpraviti na turnejo po Avstraliji. Foto: EPA

Čeprav ni povsem jasno, ali West res ni cepljen proti covidu-19, se je avstralska vlada očitno odločila, da ne želi ponovitve zgodbe z Novakom Đokovićem, in zvezdnika vnaprej opozorila, da ob morebitni necepljenosti ne bo smel v državo.

"Pravila določajo, da morate biti polno cepljeni," je na novinarski konferenci dejal Morrison. "To velja za vse, kot so ljudje lahko pred kratkim videli. Ni pomembno, kdo ste, taka so pravila. Spoštujte jih in lahko pridete. Če jih ne boste spoštovali, pa ne boste mogli."

S tem je odgovoril na novinarska vprašanja, povezana z napovedanimi koncerti Kanyeja Westa marca na celini "tam spodaj". Kot je znano, je West v prvem letu pandemije v pogovoru za Forbes cepljenje označil za "hudičev ugriz", a lani očitno (vsaj delno?) spremenil mnenje, saj je v spletnem pogovoru z oboževalci razkril, da je prejel prvi odmerek cepiva proti covidu-19.

Kakšen je sicer njegov cepilni status, ni jasno, na vprašanja tiskovne agencije Reuters, ki jih je glede tega naslovila na raperjeve predstavnike, pa se ti še niso odzvali.

West je julija izdal svoj najnovejši album Donda in ga zdaj promovira po več državah.