62-letni dvakratni oskarjevec je v Zagreb priletel v četrtek na povabilo hrvaškega režiserja Jakova Sedlarja, danes pa sta skupaj obiskala Tuđmanov grob na zagrebškem pokopališču.

Kot navaja portal 24sata, naj bi Sedlar za stoto obletnico Tuđmanovega rojstva prihodnje leto snemal igrani dokumentarni film o prvem hrvaškem predsedniku, politiku iz vrst desničarskega HDZ-ja.

Tega naj bi v filmu upodobil prav Spacey. "Preprost človek je, brez kakršnih koli posebnih zahtev, razlog njegovega obiska pa je v prvi vrsti prijateljski, se pa bomo v teh dneh tudi pogovarjali glede projekta in bomo videli, kaj bo," je povedal Sedlar za Slobodno Dalmacijo.

Silvestrovo v Zagrebu

Spacey, ki ga je Hollywood po spolnem škandalu popolnoma izobčil, je s Sedlarjem, njegovim sinom Dominikom in producentom Franom Jurajem Prižmićem tudi silvestroval v nekem zagrebškem nočnem klubu.

Kot so za 24sata povedali gostje kluba, je igralec sedel tik pod odrom, zanj pa so priredili posebno scensko predstavo na temo njegovega filma Lepota po ameriško, kar naj bi ga še posebej razveselilo.

Večer je preživel ob šampanjcu in v družbi mičnih deklet, celo zaplesal je nekajkrat. Ko je iz kluba odhajal, okoli 1. ure ponoči, je na vprašanje, ali je užival, odgovoril, da je bilo odlično.

Spacey, ki je bil leta 2017 zaradi škandala tudi ob vlogo ameriškega predsednika Francisa Underwooda v seriji Hiša iz kart, se sicer letos počasi vrača z vlogami v manjših filmih, kot je tista v filmu italijanskega režiserja Franca Nera L’uomo Che Disegnò Dio (Moški, ki je naslikal Boga) in vloga Gora Vidala v filmu Vidal.