Carrie in Boris Johnson. Foto: AP
Carrie in Boris Johnson. Foto: AP

"Povem vam, da sem v zadnjem času zamenjal veliko plenic," je dejal Johnson v rubriki vprašanj in odgovorov na portalu Mumsnet. Konservativni politik, ki ima z ženo Carrie dva otroka, dveletnega Wilfreda in šestmesečno Romy, iz prejšnjih zvez pa še pet, pretežno odraslih potomcev, je obenem mimogrede poudaril, da je pri tem opravilu zelo hiter.

Priznal je tudi, da njegova žena v vzgojo otrok vloži bistveno več dela kot on sam. "Več ko daš, več dobiš. Seveda Carrie daje veliko več kot jaz, tega ne želim skrivati," je dejal in dodal: "Veliko, veliko več daje kot jaz. A če bi jo posedli in zaslišali, bi gotovo priznala, da tudi jaz storim veliko."

Razkril je še, da svojim otrokom rad bere, predvsem zvečer, pred spanjem, ko največkrat poseže po knjigah Dr. Seussa.

Britanski premier je trenutno sicer pod velikim pritiskom zaradi afere Partygate s prepovedanimi zabavami na Downing Streetu v času, ko so veljali strogi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa. V britanski konservativni stranki se krepi nezadovoljstvo in pritisk na Johnsona, ki bi se lahko že kmalu soočil z glasovanjem o nezaupnici, poročanje DPA-ja povzema STA.