Johnsonova sta par od leta 2018, ko je bil on še uradno poročen s svojo (sicer odtujeno) drugo ženo. Foto: EPA
Johnsonova sta par od leta 2018, ko je bil on še uradno poročen s svojo (sicer odtujeno) drugo ženo. Foto: EPA

Žena britanskega premierja Carrie Johnson je nosečnost potrdila na Instagramu, kjer je na (sicer zasebnem) profilu objavila fotografijo vozička in ob njem zapisala, da se počuti "blagoslovljeno" ob pričakovanju drugega otroka. Po poročanju britanskih medijev je v zapisih razkrila tudi, da je na začetku leta doživela spontani splav.

Kot je zapisala, se je odločila o tem javno spregovoriti zato, ker opaža, da "so težave z zanositvijo za nekatere zelo hude, sploh ker je na družbenih omrežjih, kot je Instagram, videti, da se take zgodbe vedno končajo srečno".

"Veliko utehe sem našla pri ljudeh, ki so prav tako izkusili izgubo, zato upam, da bom z delitvijo svoje zgodbe tudi jaz lahko komu vsaj malo pomagala," je še dejala 33-letna britanska prva dama.

S premierjem sta se sicer na zasebni slovesnosti nepričakovano poročila maja – ravno ko so zakrožile govorice, da načrtujeta razkošno poroko prihodnje poletje. Njun prvorojenec je sicer aprila dopolnil eno leto.

Kot omenjeno, bo to drugi otrok za Carrie, ni pa popolnoma jasno, koliko jih ima Johnson, saj o tem ne želi govoriti. Znano je le, da ima iz drugega zakona z Marino Wheeler štiri in enega iz zveze s Helen MacIntyre.