Ronaldo s svojim dekletom, Georgino Rodriguez, s katero ima hčerko Alano Martino. Foto: Reuters
Ronaldo s svojim dekletom, Georgino Rodriguez, s katero ima hčerko Alano Martino. Foto: Reuters
Ronaldo obtožbe posilstva kategorično zavrača. Foto: Reuters

"Odločno zavračam obtožbe, ki letijo proti meni. Posilstvo je nagnusen zločin, ki je v nasprotju z vsem, kar jaz sem in v kar verjamem. Kljub želji, da si operem ime, pa ne želim biti del medijskega spektakla, ki ga ustvarjajo ljudje, ki se želijo samopromovirati. Moja vest je čista in povsem miren pričakujem izide te preiskave," je v portugalščini in angleščini tvitnil nogometni superzvezdnik.

Policija iz Las Vegasa je potrdila, da je začela preiskavo domnevnega posilstva, ki naj bi ga Ronaldo zagrešil pred devetimi leti v eni izmed hotelskih sob v ameriškem mestu greha. Portugalski reprezentant in član italijanskega Juventusa je te obtožbe nekdanje manekenke že pred dvema dnema označil za lažne novice.

Danes 34-letna Kathryn Mayorga trdi, da jo je Ronaldo 13. junija 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu. Leto dni po dogodku naj bi poskušala doseči zunajsodno poravnavo, zvezdnik pa naj bi ji plačal 375.000 dolarjev za molk. Nemški časopis Der Spiegel, ki je prejšnji teden poročal o dogodku, trdi, da ima dokumente, ki potrjujejo besede Američanke.

Policija primer preiskuje
Mayorga je prejšnji mesec proti Ronaldu vložila ovadbo na okrožnem sodišču v Nevadi. Policija v Las Vegasu pa je v ponedeljkovi izjavi, v kateri zvezdnika sicer ni imenovala, potrdila, da preiskuje primer spolnega napada na omenjeni datum.

Pri tem so pojasnili, da gre za ponovno odprtje primera, saj se je domnevna žrtev na policijo obrnila že v času, ko naj bi se napad zgodil, in takrat tudi opravila zdravniški pregled.

V ovadbi, podani na sodišču v Las Vegasu, Mayorga med drugim zatrjuje, da je zaradi napada doživela "hude duševne bolečine in telesne poškodbe", posledica katerih je bila tudi depresija, pozneje pa tudi težave z alkoholom.

Čeprav se je pozneje v dogovoru zavezala molku o dogodku v zameno za plačilo, pa zdaj izpodbija veljavnost tega dogovora, saj trdi, da takrat zaradi posledic napada ni bila opravilno sposobna sklepati takšnega dogovora. V ovadbi dodatno izpodbija dogovor, ker naj bi predstavljal poskus prikrivanja kaznivega dejanja, ki nima zastaralnega roka.

V pogovoru za Der Spiegel je Mayorga, sicer novinarka po izobrazbi, pojasnila, da jo je k razkritju primera med drugim spodbudilo gibanje #MeToo (Jaz tudi).