HopperHQ od leta 2017 vsako leto ustvari neuraden seznam največjih zaslužkarjev na družbenem omrežju Instagram, na katerem prevladujejo predvsem ameriški zvezdniki iz glasbene in filmske industrije ter resničnostnih šovov. Pri razporeditvi med drugim upoštevajo tudi to, koliko objav posameznik objavi in koliko ljudi se povprečno na njih odzove. Na podlagi teh dejavnikov ocenijo, koliko bi lahko posameznik zaračunal znamki za sponzorirano objavo. Te objave se prepoznajo po uporabi ključnika ad ali advert (oglas) in paid partnership (plačano partnerstvo), namen uporabe oznak pa je, da se z vsebino ne zavaja.

Letos se je na vrh seznama prvič zavihtel nogometaš Cristiano Ronaldo, ki naj bi po oceni za objavo, s katero javno (na družbenih omrežjih) podpre določeno znamko, lahko zahteval 1,6 milijona ameriških dolarjev (okoli 1,3 milijona evrov). Kralju vplivnežev na drugem mestu sledi Dwayne Johnson – The Rock, najbolje plačani igralec leta 2020, na tretje mesto pa se je uvrstila Ariana Grande.

Leta 2019, ko se je uvrstil za Dwaynom Johnsonom in Kylie Jenner, naj bi Ronaldo lahko zaračunaval okoli 889.000 ameriških dolarjev (okoli 751.000 evrov). Lani se je količina denarja, ki naj bi jo lahko zahteval od znamk, pri njem podvojila, tudi pri drugih pa se je povečala – zaradi pandemije covida-19, so ljudje namreč več časa preživeli na družbenih omrežjih, poroča Guardian.

Njegova baza sledilcev šteje več kot 550 milijonov ljudi

36-letnik, ki med drugim oglašuje tudi znamko Clear, ta se ukvarja z izdelki proti prhljaju, je pred kratkim dvignil veliko prahu, ko je na tekmovanju Euro 2020 na tiskovni konferenci po tekmi skril pijače pokrovitelja Coca-Cola. Na leto naj bi z objavami na Instagramu zaslužil okoli 40 milijonov ameriških dolarjev (okoli 33,8 milijona evrov), kar je več, kot zasluži z igranjem nogometa v klubu Juventus.

Med pandemijo covida-19 naj bi se zaradi začetka evropskega prvenstva v nogometu in spornih oglaševalskih potez njegova priljubljenost oziroma navzočnost na družbenih omrežjih še povečala – ima največ sledilcev na družbenem omrežju Instagram, kjer mu sledi okoli 300 milijonov oboževalcev. V kombinaciji s Facebookom in Twitterjem mu skupno sledi več kot 550 milijonov ljudi.

Med prvimi desetimi največjimi zaslužkarji prevladujejo ženske – v deseterici so zasedle kar sedem mest. Poleg Ronalda se je med prvih deset uvrstil tudi nogometni tekmec Lionel Messi, ki se je z 1,2 milijona ameriških dolarjev (okoli 1 milijon evrov) na objavo uvrstil na sedmo mesto.

Lestvica HopperHQ

1. Cristiano Ronaldo (1,6 milijona ameriških dolarjev za objavo)
2. Dwayne Johnson (1,52 milijona)
3. Ariana Grande (1,51 milijona)
4. Kylie Jenner (1,49 milijona)
5. Selena Gomez (1,46 milijona)
6. Kim Kardashian (1,41 milijona)
7. Lionel Messi (1,16 milijona)
8. Beyoncé Knowles (1,14 milijona)
9. Justin Bieber (1,1 milijona)
10. Kendall Jenner (1,05 milijona)